DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

PlayStation için robot oyuncu patenti Sony, PlayStation 5 öncesi garip biir patentle gündeme geldi. Işyeri, PlayStation oynarken eşlik edecek…

18.04.2020
A+
A-

Berat fazla detaylı olmasa da, Sony oyuncuların duygu durumu ya da mimiklerine göre tepki veren bir robot tasarlamayı düşünüyor. En azından ortaya çıkan patent bu fikre dayanıyor.

Bu tepkileri tahlil eden bu oyun arkadaşının, oyundan alınan keyfi arttırmaya karşın olduğu düşünülüyor. Oysa bu robot arkadaşın beraber bizimle PlayStation oynayıp oynamayacağı süresiz.

Sony’den PlayStation 5 üretimi için üzen karar!

PlayStation 5 üretimi için Sony’den üzen haber geldi. Işyeri, konsolun üretiminde sınır uygulayacak ve uğurlu oyuncular erkendan alabilecek.

başkaca bu robotun bizimle film izleme, TV izleme gibi bambaşka fonksiyonları da olacak. Patente kadar, PlayStation VR  ile oynanacak oyunlarda ise bu oyun arkadaşı bize sanal bir versiyonuyla eşlik edecek. Aslında bir nesil sanal davet asistanı olacak bu yeni oyuncağın nasıl bir yapıda olacağı hemen şimdi kesin olmuş yok.

Sony tarafından alınan berat çizimlerinde ise oyuncunun yanına robottan fazla peluş bir oyuncak varmış gibi duruyor. Natürel ancak bu robotun şeklinden çok işleviyle alakalı bir berat. Bu yüzden de görselde fakat komik çizimi dikkate almamak gerekiyor.

Sony’nin bu patenti PlayStation 5 için acilen olmasa bile gelecek yıllarda bambaşka bir oyun deneyimi arzetmek için dargın olabilir. Tabii ama bu patentin gerçekleşmeme ihtimali de bulunuyor. Büyük teknoloji firmaları sürekli olarak yeni patentler alarak buldukları yeni fikirleri korumaya alıyorlar.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Sony robot oyun arkadaşı gerçekleşebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.