DOLAR 32,3834
EURO 34,7590
ALTIN 2.407,94
BIST 10.114,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Huawei, 5G teknolojisinde büyük başarı yakaladı

17.10.2019
A+
A-

Akıllı telefonların ele alındığı satış rakamlarında geçen yıla oranla bir düşüş yaşayan Huawei, hızlı internet mevzusunda rakip tanımamakta oldukça kararlı. Zira Huawei, 5 gün önce İsviçre’de gerçekleştirilen denemede rekor kırmıştı.

İlgili denemede saniyede 3.67 gigabit indirme hızına erişen Huawei, 5G ticareti için altmıştan fazla ticari sözleşme imzaladığını ve 400.000’den fazla 5G baz istasyonu kurdurmak adına son hamleleri yaptığını açıkladı.

Yeni nesil internet ticaretinde iletişim sektörünün önde gelen markalarıyla anlaşmalar yaptığını belirten şirket, bu yılın haziran ayında 5G konusunda 50 adet anlaşmaya ve 150.000’den fazla 5G baz istasyonuna sahipti.

2019’un sonunda toplam 500.000 adet 5G baz istasyonuna sahip olmak isteyen iletişim devi, gün geçtikçe 5G’nin daha hızlı bir şekilde yayıldığını dile getirdi. Bu işte akıllı ve basitleştirilmiş taşıma ağlarını kullanan ekip, yenilikçi çözümler üretiyor.

Huawei’nin bu seneki toplam üretim sayısı hedefi 600.000 olarak biliniyor. Gelecek yıl 1.5 milyon adetten daha fazla üretim yapmayı planlayan Çin merkezli marka, baz istasyonu hususunda baskılara rağmen durmayacak.

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 2 milyondan fazla 5G baz istasyonu kurmayı planlıyor. Buradan hareketle Ren Zhengfei, Amerika Birleşik Devletleri’nin ambargosunu caydırıcı bir güç olarak görmüyor.

Ayrıca baz istasyonu kurulumunda yoluna ABD’nin bileşenlerini kullanmadan devam edeceğini belirten Ren Zhengfei, bir açıklama daha yaptı. Markanın bir numaralı ismi, baz istasyonu ticaretinde seri üretim stratejisini uygulamaya karar verdiğini belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.